Ideahaku: MEDIATAIDE

Lappeenrannan taidemuseo etsii uutta mediataideteosta ideahakuna

Lappeenrannan taidemuseo on saanut Jenny ja Antti Wihurin rahaston alueellisen kummitoiminnan avustuksen, jolla toteutetaan VIDS21 – mediataiteen festivaali Lappeenrannan linnoituksessa syyskuussa 2021. 

Osana festivaalia Lappeenrannan taidemuseo järjestää yhteistyössä Kaakon taiteen kanssa ideakilpailun, jonka tavoitteena on löytää haun kautta ideoita uuteen toteutettavaan mediateokseen. Teos voi olla video, animaatio tai mikä hyvänsä mediataiteen muoto tai niitä yhdistävä teos, joka käyttää liikkuvaa kuvaa ja/tai äänimaailmaa. Teoksen tulee soveltua esitettäväksi yksikanavaisena screenillä ja tykillä. 

Valitun idean/käsikirjoituksen toteutus on taiteilijan/taiteilijoiden vastuulla ja valmistunut teos julkistetaan mediataidefestivaalien aikana syys-lokakuussa 2021 Lappeenrannan linnoituksessa. Ideakilpailusta valitun teoksen valmistamiseen varataan maksimissaan 20 000 €. Kyseinen teos liitetään osaksi Lappeenrannan taidemuseon kokoelmaa. 

Kilpailuun voivat osallistua Kaakkois-Suomessa toimivat ammattitaiteilijat ja lisäksi LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat ja alueen korkeakouluista valmistuneet kuvataiteen alumnit yksin tai työryhmänä. 

Kilpailuohjelma löytyy:

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Museot/Lappeenrannan-taidemuseo/Mediataidekilpailu