KATARIINAN KESÄ 2020

Taideolohuone Katariina Lappeenrannan Linnoituksessa on avoinna 1.7.–8.8. arkisin klo 11–18 sekä lauantaisin klo 11–16

Katariina tarjoaa taidetta mukaan suoraan olohuoneesta

Ainutlaatuisen Katariinan muoto on vuosien varrella hioutunut kävijöiden toiveista ja kommenteista. Taideolohuoneeseen voi tulla kuin ystävän luokse kylään ja kaikessa rauhassa istuskella olohuoneen sohvalla tai elämää nähneessä laiskanlinnassa antaen samalla katseensa kiertää seinillä, pöydillä ja kaikkialla nurkissa runsaana polveilevassa taiteessa. Jos jokin teoksista tuntuu omalta, saa sen ostaa mukaansa saman tien tarvitsematta odottaa näyttelyn sulkeutumista. Osa teoksista on myös lainattavissa taidelainaamon kautta, jolloin lainausmaksut voi hyödyntää teoksen osamaksuerinä.

Esillä on kuvia ja koruja yli kolmeltakymmeneltä kaakkoissuomalaiselta taiteilijalta. Ensimmäistä kesää Katariinassa ovat esillä Mikko Haiko, Merja Heiskanen, Anni-Sofia Knuuttila, Mari Leinonen, Jyrki Markkanen, Saara Reinikainen ja Heidi Suikkanen. Katariinan taiteilijoita ovat myös Marianne Balabin, Melitina Balabin, Nikolai Balabin, Leena Katriina Ehrling, Raija Eklund, Tarja Heilimo, Pauliina Heiskanen, Paula Humberg, Sinikka Hurskainen, Viivi Kiiskinen, Anni Kristiina, Markku Metso, Maria Nuutinen, Pauli Parkkinen, Hanna Peräkylä, Jussi Pirttioja, Tiina Rajakallio, Riikka Rosmar, Hanna Ryynänen, Emmi Sinkkonen, Tiinalotta Särmölä, Pirjo Tikkinen, Tarja Tuupanen ja Tuomas Tyrisevä.

Kaakon taiteen Katariinan toiminnan on mahdollistanut Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut ja Taiteen edistämiskeskus.