Skip to content

Aiemmin tapahtunutta

Kaakon taide on perustamisestaan lähtien ollut järjestämässä monenlaista toimintaa sekä ollut mukana lukuisissa hankkeissa, joilla on pyritty edistämään taiteen saavutettavuutta ja taiteilijoiden toimeentuloa Kaakkois-Suomessa.

Vuonna 2020 Kaakon taide on mm. ollut järjestämässä taiteilijoille koulutusta digitaalisessa piirtämisessä ja animoinnissa yhdessä Yli vaaran vuosien -hankkeen kanssa sekä toteuttanut julkisen taiteen projekteja EKSOTEN ja Lappeenrannan energian kanssa.

Kaakon taide on ollut mukana tuottamassa useita julkaisuja, viimeisimpänä Virve Niirasen kirjoittamaa Tapahtumajärjestäjän opasta. Aiempia julkaisuja on esim. Anna Vilkunan ja Hannele Romppasen selvitys kuvataiteen asemasta valtion rahoituksessa.

Kuva taiderullakosta, jossa suurikokoinen valokuva valkoiseen hameeseen pukeutuneesta naisesta.
Kuva: Maria Nuutisen teoksia Taiderullakossa.

Kaakon taide on jatkanut vuonna 2018 alkanutta sairaala-artoteekkitoimintaa EKSOTEn kanssa ja kierrättänyt Taiderullakko-mininäyttelyä yhdessä Lappeenrannan taidemuseon kanssa sekä ylläpitänyt kesäistä Taideolohuone Katariinaa Lappeenrannan linnoituksessa. Aiempina vuosina on kuvataidetta tuotu Kaakossa esille mm. Taiderastit ja Taideraksa -projekteissa. Kaakontaide on ollut organisoimassa myös erilaisia työpajoja, esimerkkinä muutaman vuoden takainen TAIDE+TARINA-paja.

Kaakon taiteen toiminnasta löytyy ajankohtaista tietoa Kaakon taiteen Facebook-sivulta.