Skip to content

Aiemmin tapahtunutta

Kaakon taide on perustamisestaan lähtien ollut järjestämässä monenlaista toimintaa sekä ollut mukana lukuisissa hankkeissa, joilla on pyritty edistämään taiteen saavutettavuutta ja taiteilijoiden toimeentuloa Kaakkois-Suomessa.

Kaakon taide on mm. ollut järjestämässä taiteilijoille koulutusta digitaalisessa piirtämisessä ja animoinnissa yhdessä Yli vaaran vuosien -hankkeen kanssa sekä toteuttanut julkisen taiteen projekteja mm. EKSOTEN ja kuntien kanssa.

Kaakon taide on ollut mukana tuottamassa useita julkaisuja, esim Virve Niirasen kirjoittamaa Tapahtumajärjestäjän opasta. Digikoulutuksen tueksi Kaakon taide julkaisi omana tuotantonaan Pikseliaapisen. Kaakon taiteen toimintakertomukset vuosilta 2019–21 löytyvät myös sivuiltamme.

Kuva taiderullakosta, jossa suurikokoinen valokuva valkoiseen hameeseen pukeutuneesta naisesta.
Kuva: Maria Nuutisen teoksia Taiderullakossa.

Kaakon taide on jatkanut vuonna 2018 alkanutta sairaala-artoteekkitoimintaa EKSOTEn kanssa ja kierrättänyt Taiderullakko-mininäyttelyä yhdessä Lappeenrannan taidemuseon kanssa sekä ylläpitänyt kesäistä Taideolohuone Katariinaa Lappeenrannan linnoituksessa. Aiempina vuosina on kuvataidetta tuotu Kaakossa esille mm. Taiderastit ja Taideraksa -projekteissa. Kaakontaide on ollut organisoimassa myös erilaisia työpajoja, esimerkkinä muutaman vuoden takainen TAIDE+TARINA-paja.

Kaakon taiteen toiminnasta löytyy ajankohtaista tietoa myös Kaakon taiteen Facebook-sivulta.