Skip to content

Ideahakuja taiteilijoille

Haut ovat avoimia Kaakon taiteen jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoilleIDEAHAKU Luumäen kohteisiin Kaakon taiteen jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoille 29.7.2022 mennessä

1A: Linnalantien ja Harjutien kulmassa lähellä Taavetin jäähallia oleva muuntamorakennus.
Sivujen mitat 3,92 m ja 2,45 m, korkeus 2 m.

Sähkömuuntamo Taavetissa, Linnalan- ja Harjutien kulmassa.


1B: Muuntamorakennus Pajatiellä Jääkärintien risteyksen kohdalla. Teoksen tulee kattaa muuntamon kaksi sivua. Sivujen mitat 2,04 m x 3,54 m, korkeus n. 2,36 m (+ sokkeli n. 64 cm).

Sähkömuuntamo Taavetissa, Paja- ja Jääkärintien kulmassa.


2A: Kymenlaakson Energiaverkot Oy:n jakokaappi Linnalantien, Riihitien ja Vallitien rajaamalla torialueella. Jakokaapin mitat noin 60 cm x 80 cm x 20 cm.

2B: Telian jakokaappi Linnalantien ja Koulutien kulmauksessa.
Jakokaapin mitat noin 80 cm x 100 cm x 42 cm.

2C: Telian jakokaappi Linnalantien ja Riihitien kulmauksessa.
Jakokaapin mitat noin 80 cm x 100 cm x 36 cm.

2D: Telian jakokaappi Marttilantiellä S-Marketin pysäköintialueen laidalla.
Jakokaapin mitat noin 60 cm x 85 cm x 36 cm.

Sähkönjakokaappeja Taavetissa


3: Betonimuuri osoitteessa Hanikonraitti 10 Luumäen Jurvalassa.
Pituus noin 7,5 m ja korkeus 63–89 cm.

Betonimuuri Luumäen Jurvalassa

Toteutuksesta maksettava palkkio:
Tekijä saa työkorvauksen teoksen toteuttamisesta. Korvaussumma voidaan maksaa joko teosostona tai palkkiona (verokortti) ja sen määrä riippuu teoksen koosta ja toteutuksesta. Summa sisältää sekä työkorvauksen (sis. mahdollinen ALV) että materiaalit ja matkat. Mahdolliset pohjatyöt (puhdistus ja pohjamaalaus) toteutetaan tilaajan toimesta tai maksetaan taiteilijalle eri korvauksena.

Teoksilta edellytetään:
Teos voi olla esittävä tai abstrakti. Jakokaapeissa ja muuntamoissa olevat numerot/kirjaimet tulee säilyttää, niiden päälle ei saa maalata. Lukkoihin ei saa tulla maalia ja tunnistetietojen tulee jäädä näkyville (niiltä osin kuin ne ovat tallella, tarroja uusitaan huoltotöiden ohella). Maalauksien täytyy olla hyvän maun mukaisia, ei uskontoon tai politiikkaan liittyviä. Teosten tulee huomioida lähiympäristö.

Toteutuksen aikataulu:
Teoksen toteutus on mahdollista aloittaa elokuussa 2022 ja sen toivotaan valmistuvan syyskuun loppuun mennessä. Tarkemmasta toteutusaikataulusta sovitaan valitun/valittujen taiteilijan/taiteilijoiden kanssa.

Valinta:
Ideahaku toteutetaan Luumäen kunnan ja Kaakon taiteen yhteistyönä. Teosvalinnasta päättää työryhmä, jossa on edustus sekä Luumäen kunnasta että Kaakon taiteesta. Valinta tehdään mahdollisimman nopeasti ideahaun loppumisen jälkeen. Ideahaun ehdotuksia ei julkaista lukuun ottamatta toteutettavaa teoskokonaisuutta.

Ideahakemuksen tulee sisältää:
• Lyhyt kirjallinen kuvaus teoksesta, jossa teoksen nimi ja sisältökuvaus.
• Luonnos ja/tai havainnekuva/ia teoksesta.
• Kustannusarvio.

Ideahakemukset 29.7.2022 mennessä: info(at)kaakontaide.fi

Lisätietoja: pekka(at)kaakontaide.fi, 0400 936 470IDEAHAKU Lappeenrannan Sammonlahden lähiökehittämishankkeen kohteisiin Kaakon taiteen jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoille 3.8.2022 mennessä

1. Puistomuuntamo, Lavolantie 16. Lappeenrannan energia. Pesubetonia, uritettu, matala. Lavolan koulun lähellä, leikkikentän kulmassa. Edessä Telian jakokaappi, jonka voi myös ottaa osaksi teosta. Korkeus n. 165 cm, josta räystäsosa 20 cm, pitkän sivun leveys n. 355 cm, päätysivun leveys n. 194 cm.

Puistomuuntamo Lavolantiellä leikkikentän edessä.


2. Puistomuuntamo Puolakatu-Tuomikatu-Katajakatu -risteyksessä. Lappeenrannan energian peltinen puistomuuntamo puistoalueella katujen risteyksessä. Näkyy myös Helsingintielle. Korkeus katto-osaan n. 205 cm (+ sokkeli n. 30 cm), pidemmän sivun leveys n. 310 cm, päätysivun leveys n. 230 cm.

Puistomuuntamo Puola-, Kataja-, ja Tuomikatujen risteyksessä Lappeenrannassa


3. Kourulan liikuntapaikan pukuhuonekoppi. Konttimallinen lautarakenteinen pukuhuone pallokentän laidalla. Koppeja on paikalla kaksi, joista haku kohdistuu Katajakadun puoleiseen konttiin (Helsingintien puoleinen kontti tullaan korvaamaan uudella). Korkeus n. 260 cm, pitkän sivun leveys n. 780 cm, päätysivun leveys n. 250 cm (molemmissa päädyissä ovet).

Pukuhuonekontti Kourulan pallokentän laidalla Lappeenrannassa


4. Leirintäalueen portin vaneriseinäinen bussipysäkki Kuusimäenkadulla. Pysäkkiin tulee jollain tavoin liittää ”Jouko” (esim. busseissa käytetty pinkki väri ja Jouko-teksti). Korkeus jalustaosasta kattoon n. 203 cm. pitkän sivun leveys n. 377 cm, lyhyen sivun leveys n. 97 cm.

Bussipysäkki Kuusimäenkadulla Lappeenrannassa.


Toteutuksesta maksettava palkkio:
Tekijä saa työkorvauksen teoksen toteuttamisesta. Korvaussumma voidaan maksaa joko teosostona tai palkkiona (verokortti) ja sen määrä riippuu teoksen koosta ja toteutuksesta. Summa sisältää mahdollisen ALV:n sekä matkakulut. Materiaalikuluista taiteilija laatii ehdotuksensa liitteeksi erillisen budjetin. Pohjatyöt (puhdistus ja pohjamaalaus) toteutetaan tilaajan toimesta.

Teoksilta edellytetään:
Teos voi olla esittävä tai abstrakti. Muuntamoissa olevat numerot/kirjaimet tulee säilyttää, niiden päälle ei saa maalata. Maalauksien täytyy olla hyvän maun mukaisia, ei uskontoon tai politiikkaan liittyviä. Teosten tulee huomioida lähiympäristö. Bussipysäkkkiin tulee jollain tavoin liittää ”Jouko” (esim. busseissa käytetty pinkki väri ja Jouko-teksti).

Toteutuksen aikataulu:
Osa kohteista tarvitsee toimenpideluvan ja toteutettaviksi valitut ehdotukset hyväksytetään lisäksi kaupunkikuvatyöryhmässä, minkä jälkeen toteutus on mahdollista aloittaa. Teosten toivotaan valmistuvan syksyn 2022 aikana. Tarkemmasta toteutusaikataulusta sovitaan valitun/valittujen taiteilijan/taiteilijoiden kanssa.

Valinta:
Ideahaku toteutetaan Lappeenrannan kaupungin Lähiökehittämishankkeen ja Kaakon taiteen yhteistyönä. Teosvalinnasta päättää työryhmä, jossa on edustus sekä Lappeenrannan kaupungilta että Kaakon taiteesta. Valinta tehdään mahdollisimman nopeasti ideahaun loppumisen jälkeen. Ideahaun ehdotuksia ei julkaista lukuun ottamatta toteutettavaa teoskokonaisuutta.

Ideahakemuksen tulee sisältää:
• Lyhyt kirjallinen kuvaus teoksesta (teoksen nimi ja sisältökuvaus).
• Luonnos ja/tai havainnekuva/ia teoksesta.
• Arvio materiaalikuluista.

Ideahakemukset 3.8.2022 mennessä: info(at)kaakontaide.fi

Lisätietoja hausta ja hakukohteista: pekka(at)kaakontaide.fiIDEAHAKU Pelitaide-aiheiseen muraaliin Kouvolan Oikokadulle Kaakon taiteen jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoille 14.8.2022 mennessä

Kouvolan Oikokatu 3:n pihalla olevan autotallin kadulle päin oleva pääty. Kyseinen pätkä Oikokatua on muutettu pihatieksi ja muraaliseinän kohdalla kadun toisella puolella on moduuleista koottu pysyvä oleskelupiste. Seinän leveys 1095 cm, korkeus n. 280 cm (+ sokkeli n. 80 cm).

Piharakennus Kouvolan Oikokadulla

Toteutuksesta maksettava palkkio:
Tekijä saa työkorvauksen teoksen toteuttamisesta. Korvaussumma voidaan maksaa joko teosostona tai palkkiona (verokortti). Summa sisältää sekä työkorvauksen (sis. mahdollinen ALV) että mahdolliset matkakulut. Materiaaleihin on varattu erillinen budjetti. Mahdolliset pohjatyöt (puhdistus ja pohjamaalaus) toteutetaan tilaajan toimesta.

Teokselta edellytetään:
Teoksen tulee olla jollain tavalla pelimaailmaan viittaava tai jopa pelillinen. Teos voi olla esittävä tai abstrakti. Seinässä olevien ikkunoiden päälle ei saa maalata ja sokkelikin voi jäädä maalaamatta. Seinässä olevia ilmastointiaukkoja ei saa peittää. Teoksen tulee olla hyvän maun mukainen, ei uskontoon tai politiikkaan liittyvä. Teoksen tulee huomioida lähiympäristö.

Muraali toteutetaan yhdessä Capital of Game Art -projektin kanssa, joka esittelee pelejä ja pelikulttuuria pelitaiteen näkökulmasta. Pelitaide on laaja käsite, jonka alle mahtuu monimuotoinen joukko pelattavaa ja peleihin liittyvää taidetta. Capital of Game Artissa pelitaide haastaa tavanomaisten pelien sisällön ja estetiikan, tarjoten vaihtoehdoksi omaehtoista ja omalaatuista taidetta.

Toteutuksen aikataulu:
Teoksen toteutus on mahdollista aloittaa elokuussa 2022 ja sen toivotaan valmistuvan syyskuun loppuun mennessä. Tarkemmasta toteutusaikataulusta sovitaan valitun/valittujen taiteilijan/taiteilijoiden kanssa.

Valinta:
Ideahaku toteutetaan Kouvolan kaupungin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n ja Kaakon taiteen yhteistyönä. Teosvalinnasta päättää työryhmä, joka koostuu Kouvolan kaupungin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n sekä Kaakon taiteen henkilöstön edustajista. Valinta tehdään mahdollisimman pian ideahaun loppumisen jälkeen. Ideahaun ehdotuksia ei julkaista lukuun ottamatta toteutettavaa teosta.

Ideahakemuksen tulee sisältää:

  • Lyhyt kirjallinen kuvaus teoksesta, jossa teoksen nimi ja sisältökuvaus.
  • Kustannusarvio materiaaleista.
  • Luonnos ja/tai havainnekuva/-kuvia teoksesta.

Ideahakemukset 14.8.2022 mennessä: info(at)kaakontaide.fi

Lisätietoja: riikka@kaakontaide.fi, 11.–24.7. pekka(at)kaakontaide.fi
Lisätietoja pelitaiteen kysymyksissä: tatu.heinamaki(at)xamk.fi