Skip to content

KAAKON TAIDE

on Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa toimivien visuaalisten taiteiden ammattilaisten alueellinen kattojärjestö. Kaakon taide toimii edistääkseen taiteen näkyvyyttä ja taiteilijoiden toimeentuloa sekä alueellisesti että yhteistyökumppaneidensa kanssa myös valtakunnallisesti. Kaakon taiteen tavoitteista voi lukea lisää täältä.

Kaakon taiteessa ovat mukana:

Kaakon taiteen toimialue, kartassa suurimmat kaupungit ja seurojen galleriat
Kaakon taidelainaamon toimipisteet sijaitsevat Galleria Uusikuvassa ja Taidekeskus Idässä. Myös Kouta-Galleria ja TÄKY-Galleria ovat jäsenjärjestöjemme ylläpitämiä.

Kaakkoissuomalaisiin taiteilijaseuroihin kuuluu yli 300 jäsentä, jotka ovat kuva-, koru-, media- ja valokuvataiteen sekä taidekäsityön ammattilaisia. Kaakon taide on ensimmäinen verkosto Suomessa, joka yhdistää kaikki visuaalisten taiteiden ammattilaiset kahdessa maakunnassa. Kaakon taide aloitti toimintansa keväällä 2013 ja yhdistysmuotoisena tammikuussa 2015.

Kaakon taide sai vuonna 2019 Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kulttuuritoimintalakiin liittyvän alueellisen kehittämistehtävän, jonka tavoitteena on vahvistaa taiteilijoiden toimintaedellytyksiä sekä kehittää yhteistyötä julkisen ja kolmannen sektorin välille.