Skip to content

WERKOSTO

Werkosto on yhteisö, jonka tavoite on edistää visuaalisten taiteiden ja taiteilijoiden asemaa. Werkosto haluaa kehittää visuaalisen taiteen kentälle toimivia rakenteita, jotta taiteen tekemiselle olisi paremmat mahdollisuudet maakunnissa ja jotta taiteen arvostus kasvaisi.

Werkosto-yhteisön logo

Werkosto edistää alan yhteistyötä, jakaa ja etsii tietoa ja tukee toisiaan. Werkosto tekee vaikuttamistyötä, jotta alalle saadaan lisää resursseja. Werkosto on alan uudistamisen ja kehittämisen työkalu.

Werkostoon kuuluvat seuraavat järjestöt: Joensuun Taiteilijaseura, Jyväskylän Taiteilijaseura, Kaakon taide (Etelä-Karjalan Taiteilijaseura, Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY, Kotkan taiteilijaseura, Kouvolan taiteilijaseura, Korutaideyhdistys), Kuopion kuvataiteilijat Ars Libera, Lapin Taiteilijaseura, Live Herring, Pohjalainen taideverkosto (Konsti Taideteollisuusyhdistys, Pohjalainen Taiteilijaliitto – Österbottniska Konstnärsförbundet, Seinäjoen taiteilijaseura, Vaasan taiteilijaseura / Vasa konstnärsgille, Varikko), Turun Taidegraafikot, Turun Taiteilijaseura ja Valokuvakeskus Peri. Werkostoa koordinoi Kaakon taide ja sen käynnistämistä on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.