Skip to content

Ei enää ajankohtaista


REKRY: VASTAAVA TUOTTAJA

Kaakon taide – visuaalisten taiteiden verkosto ry hakee vastaavaa tuottajaa, jonka pääasiallisena tehtävänä on koordinoida järjestön toimintaa, vastata hallinnosta, rahoituksen hakemisesta, projekteista ja viestinnästä sekä edistää taiteilijoiden asemaa ja työllistymistä.

Vastaavalta tuottajalta toivotaan itseohjautuvaa otetta työntekoon, hyviä sosiaalisia taitoja, kokemusta visuaalisen taiteen kentästä, apurahojen ja avustusten hakemisesta ja hallinnoinnista. Kokemus järjestötoiminnasta, julkisen taiteen hankkeista ja projektituotannoista katsotaan eduksi.

Kaakon taide on vuonna 2013 toimintansa aloittanut visuaalisten taiteiden alueellinen kattojärjestö. Nimensä mukaisesti Kaakon taiteen ydintoiminta-alue on Kaakkois-Suomi, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso. Kaakon taide toimii edistääkseen taiteen näkyvyyttä ja taiteilijoiden toimeentuloa.

Kaakon taiteeseen kuuluu viisi jäsenjärjestöä (Etelä-Karjalan Taiteilijaseura, KOUTA – Kouvolan taiteilijaseura, Kotkan Taiteilijaseura, Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY, Korutaideyhdistys) ja niiden yli 300 ammattitaiteilijajäsentä. Lisätietoa järjestöstä: kaakontaide.fi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 11.6.2023 mennessä osoitteeseen info(at)kaakontaide.fi. Haastattelut tehtävään järjestetään viikolla 24. Työn aloitus sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Työsuhde solmitaan toistaiseksi voimassa olevana 100 % työajalla (37,5 h/ vko). Palkkaus 2700 € / kk. 

Työn suorituspaikka on Lappeenrannassa, mutta työ vaatii satunnaista matkustamista myös muualla Kaakkois-Suomen alueella. Työssä on osittainen etätyön mahdollisuus.

Työssä noudatetaan TAKU:n suosituksia työsuhteen ehdoista ja palkkauksesta.

Lisätietoa tehtävästä antaa vastaava tuottaja Minna Mänttäri arkisin klo 10-15

p. 045 1447755 tai minna(at)kaakontaide.fi.

lisätty 29.05.2023

Ajankohtaisten ilmoitusten arkisto 20222023

Teoshaku Taideolohuone Katariinaan

Haemme teoksia Taideolohuone Katariinan kesänäyttelyyn ajalle 1.7.-12.8.2023.

Kuvassa keskellä Anni Jokitalon maalaus Ihmissusi kukkakedolla.

Taideolohuone Katariina on olohuonemainen galleriatila Lappeenrannan Linnoituksessa. Kesällä 2022 galleriassa kävi 2840 vierasta. Linnoitus on paikka jossa useimmat reissaajat käyvät vierailullaan Lappeenrannassa, ja Katariinassa vieraili paikallisten kävijöiden lisäksi paljon matkailijoita niin Suomesta kuin ulkomailta.  Kävijöitä oli vuonna 2022 yhteensä n.2600.

Taideolohuoneella järjestetään avajaiset keskiviikkona 5.7., ja päättäjäiset 9.8.. Tapahtumissa on esiintyjiä. Lisäksi taideolohuoneen yhteydessä olevassa Grafiikanpaja Piccolossa järjestetään kesän aikana työpajoja, jotka tuovat kävijöitä myös Taideolohuoneeseen. 

Mukaan voivat hakea teoksillaan kaikki Kaakon taiteen jäsenseurojen jäsenet teoksilla, jotka ovat valmistuneet vuosina 2020–2023. 

Voit hakea mukaan niin suuremmilla (kuitenkin max n. 1,5 m2) teoksilla kuin pienilläkin teoksilla, sekä kehystämättömillä teoksilla ja piensarjoilla. Voit tarjota mukaan myös esim. postikortteja tai muita tuotteita. 

Haun perusteella Katariinaan kootaan näyttely, joka toimii take away -periaatteella, eli teoksen ostaja saa teoksen halutessaan heti mukaansa.

 • Taiteilija huolehtii itse teosten toimittamisen Taideolohuone Katariinaan 19.-23.6. klo 10-15 välillä. 
 • Taiteilija huolehtii itse myymättä jääneiden teosten haun Katariinasta 14.-18.8. klo 10-15
 • HUOM! Kaakon taide ottaa teosmyynneistä provision 20 %.

Hakemus: 

Tee hakemuksesta yksi pdf-tiedosto, jossa on: 

-kuvat teoksista

-teostiedot: tekijän nimi – teoksen nimi – valmistumisvuosi – tekniikka – koko – ripustustapa

-lisäksi omat tietosi: taiteilijaseurasi –  mahdollinen instagram @ markkinointia varten 

Hae mukaan 14.5. mennessä. 

Lähetä hakemus osoitteeseen info@kaakontaide.fi

 

lisätty 06.04.2023

Työntekijä Taideolohuone Katariinaan

Kaakon taide hakee Katariinan Taideolohuoneeseen Lappeenrannan linnoitukseen palkkatukeen oikeutettua henkilöä kokoaikatyöhön (37,5 h/ vko) ajalle 26.6.-18.8.2023 asiakaspalvelu- ja näyttelyvalvojan tehtävään.

Työtehtävinä ovat taidenäyttelyn ripustuksessa avustaminen, näyttelyn valvominen ja muut gallerian päivittäiset työt, sosiaalisen median sisällön tuottaminen, osallistuminen Katariinan keskiviikot- kesätapahtumien järjestelyihin ja kesänäyttelyn purkaminen näyttelyn päätyttyä. 

Katariinan Taideolohuone on avoinna 1.7.-12.8.2023 maanantaista perjantaihin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-15. Katariinan keskiviikot -tapahtumat järjestetään 5.7. ja 9.8., jolloin Taideolohuone tulee olemaan pidempään avoinna. 

Odotamme hakijalta asiakaspalveluun soveltuvia taitoja, kuten hyviä sosiaalisia taitoja, avoimuutta, täsmällisyyttä ja kykyä myydä. Lisäksi toivomme oma-aloitteista työotetta, kiinnostusta taiteeseen ja auttavaa englannin kielen taitoa. 

Kokoaikatyön (37,5 h) palkka: 2000 € / kk

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 7.5.2023 mennessä osoitteeseen minna@kaakontaide.fi 

Haastattelut järjestetään toukokuun aikana hakemusten perusteella.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Kaakon taiteen vastaava tuottaja Minna Mänttäri ma-pe klo 10-15 p. 045 1447755, tai sähköpostilla minna@kaakontaide.fi 

Kaakon taide -visuaalisten taiteiden verkosto ry. on Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa toimivien visuaalisten taiteiden ammattilaisten alueellinen kattojärjestö.

Kaakon taide toimii edistääkseen taiteen näkyvyyttä ja taiteilijoiden toimeentuloa.

lisätty 06.04.2023

Läpsystä vaihto!

Muutoksen tuulet puhaltavat Kaakon taiteessa: uutena vastaavana tuottajana on 13.9.2022 aloittanut Minna Mänttäri nykyisen tuottajan Riikka Hjeltin siirtyessä Lappeenrannan kaupungin palvelukseen tapahtumakoordinaattoriksi. Haikein mielin sanomme Riikalle heipat, mutta näinhän se on että maailmassa ainoastaan muutos on pysyvää. 

Riikka Hjelt ja Minna Mänttäri
Riikka Hjelt ja Minna Mänttäri Katariinan portailla. Kuva Inka Nordlund.

Uusi tuottajamme Minna kuvailee itseään näin: ”Olen 43-vuotias lappeenrantalainen taiteen ja kulttuurin ammattilainen: koulutukseltani olen sekä kulttuurituottaja että kuvataiteilija. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa teatterituottajana, lehtikuvaajana ja kirjoittajana sekä hankekoordinaattorina. Uudessa pestissäni uskon pääseväni hyödyntämään monipuolista osaamistani ja laajoja verkostojani ja odotan innolla että saan työskennellä itselleni tärkeiden asioiden parissa. Vapaa-aikanani viihdyn erilaisissa kulttuuritapahtumissa, mutta olen myös aikamoinen kotihiiri. Rakastan kissoja ja sipsejä, harrastan lukemista, raajojen liikuttelua ja maailman ihmettelyä.”

lisätty 14.09.2022 (vanhentunut 30.11.2022)

Kaakon taidelainamon osasto Habitare designmessuilla 2022
Kaakon taidelainamon osasto Habitare design- ja sisustusmessuilla 2022.

Kaakon taidelainaamo kävi Habitaressa 6.–11.9.2022

Kaakon taide ja Etelä-Karjalan taiteilijaseura veivät Kaakon taidelainaamon HABITARE 2022 design- ja sisustusmessuille Helsingin messukeskukseen.

Alunperin messuille oli tarkoitus osallistua jo vuonna 2020, mutta koronatilanne ehti peruuttaa tapahtuman kahdesti. Messujen kävijämäärä romahti tänä vuonna edellisten messujen lähes 60.000 alle 35.000 vierailijaan, mikä verrattuna varsinkin huippuvuosien 90.000 kävijään on todella vähän. Taidelainaamokonsepti tuli kuitenkin osastollamme tutuksi monelle uudelle ihmiselle ja Messukeskuksen edustajan mukaan osastoamme myös kuvattiin paljon sosiaaliseen mediaan. Teoksia oli mukana seuraavilta taiteilijoilta:

 • Pirjo Aaltonen
 • Leena Katriina Ehrling
 • Pauliina Heiskanen
 • Marja-Leena Hulkkonen
 • Paula Humberg
 • Heta Kananen
 • Arto Kettunen
 • Viivi Kiiskinen
 • Paananen & Ulvila
 • Jussi Pirttioja
 • Hanna Ryynänen
 • Ulla Sinkkonen
 • Jenni Sokura
 • Tuukka Teponoja
 • Pirjo Tikkinen
 • Enni Vekkeli
Habitare logo
Habitaren 2022 teema oli Reimagine – Mielikuvituksen aika. Habitaren yhteydessä järjesttiin myös Kuva & Ääni -tapahtuma 9.–11.9.
lisätty 13.09.2022 (vanhentunut 20.10.2022)

Hyvinvoinnin festarit – Pidä huolta itsestäsi, työikäinen

Hyvinvoinnin festarit Lappeenrannassa, kutsu

Kaakon taide on mukana esittelemässä toimintaansa hyvinvoinnin festareilla Lappeenrannan kaupungintalolla 19.10.2022. Tapahtuma on maksuton, tervetuloa!

lisätty 13.10.2022 (vanhentunut 14.10.2022)

Pave Maijasen muistoteoksen avoin taidekilpailu – katso ehdotukset ja anna palautetta

Pave Maijanen, kasvokuva

Kilpailussa haettiin teosta Lappeenrannan Satamaan Rantapuiston alueelle. Muistoteoksen myötä kaupunki osoittaa arvostustaan Lappeenrannasta lähtöisin olleelle taiteilijalle.

Kilpailun järjesti Lappeenrannan kaupunki ja sen tavoitteena oli löytää julkinen teos, joka kunnioittaa monipuolisen taiteilijan uraa ja elämää. Kilpailun voittavan teoksen on tarkoitus jäädä pysyväksi osaksi Rantapuistoa. Tavoitteena on, että teos valmistuu vuoden 2023 aikana.

Kilpailuun saapui kilpailuaikana 37 ehdotusta, joista ennen kilpailun ratkaisemista palkintolautakunta pyytää yleisöltä mielipiteitä yhteensä kuudesta nähtäville asetetusta ehdotuksesta. Ehdotuksiin voi tutustua ja niistä on mahdollista antaa palautetta 28.9.-12.10 välisenä aikana tämän verkkolinkin kautta.

Verkkokyselyyn saapuneet vastaukset toimitetaan kyselyn päätyttyä palkintolautakunnalle päätöksentekoa varten. Kilpailun voittaneille taiteilijoille ilmoitetaan lokakuun lopussa ja kilpailun voittaja julkistetaan yleisölle marraskuussa järjestettävässä tilaisuudessa.

lisätty 29.09.2022 (vanhentunut 13.10.2022)


Peliä taiteeseen -työpajat taiteilijoille syksyllä 2022

Pelitaiteen työpajat on tarkoitettu kymenlaaksolaisille kuvataiteilijoille. Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta peleistä tai pelillistämisestä. Työpajaan osallistuville taiteilijoille maksetaan 200 € päiväpalkkio. Päivän aikana tarjotaan lounas ja iltapäiväkahvit. Työpajoihin on rajoitettu osallistujamäärä (maks. 12).

Ilmoittautumiset Poikilon internet-sivuilta Peliä taiteeseen -työpajat taiteilijoille – Poikilo  9.9. mennessä. Koulutukset Kouvolatalon kokoushuone Tynnilässä.

Tekemisen taidetta keskiviikko 28. ja torstai 29.syyskuuta. klo 9─16
Tutkitaan peleistä tuttua kokijakeskeisyyttä ja kokijan merkitystä teokselle. Syvennytään ”agencyn” käsitteeseen ja siihen, mitä pitää ottaa huomioon kokijakeskeisten teosten toteuttamisessa. Työpaja on osittain englanninkielinen.

Yllätys koneesta torstai 20. lokakuuta klo 9─16
Tutustutaan säännöistä ja algoritmeista nousevaan emergenttiyden käsitteeseen. Kuinka ohjelmakoodin tai pelimekaniikkojen avulla voidaan luoda maailmoja, pelimekaniikkoja ja asioita, joita edes suunnittelija ei ollut osannut ennakoida.

Kehityksen spiraali torstai 24. marraskuuta klo 9─16
Työpajan osallistujat jamittelevat päivän aikana ideoista pelejä ja tutustuvat pelikehittämisen perusperiaatteisiin asiantuntijoiden johdolla. Havainnollistetaan, kuinka työskentely aloitetaan luonnoksista ja käyttäjätestaamisesta, kunnes kierros kierrokselta lisätään toiminnallisuuksia ja näyttävyyttä, jatkuvasti kokeillen ja korjaten. Voit tulla mukaan joko valmiin idean kanssa tai ilman.

Peliä taiteeseen -työpajat ovat osa Wihurin rahaston rahoittamaa kummitoimintahanketta. Työpajat toteutetaan Poikilo-museoiden ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä.

lisätty 31.08.2022 (vanhentunut 10.09.2022)


Kaakon taidelainaamo Habitaressa 6.–11.9.2022

Kaakon taide ja Etelä-Karjalan taiteilijaseura vievät Kaakon taidelainaamon HABITARE 2022 design- ja sisustusmessuille Helsingin messukeskukseen.

Messut ovat avoinna yleisölle keskiviikkona 6.9. klo 12–20 (keskiviikkona klo 9–12 ammattilaiset ja media), torstaina ja perjantaina 7.–8.9. klo 10–19 ja viikonloppuna 10.–11.9. klo 10–18.

Alunperin messuille oli tarkoitus osallistua jo vuonna 2020 mutta korona peruutti tapahtuman kahdesti. Messuosastollamme kolmoshallissa on teoksia seuraavilta taiteiljoilta:

 • Pirjo Aaltonen
 • Leena Katriina Ehrling
 • Pauliina Heiskanen
 • Marja-Leena Hulkkonen
 • Paula Humberg
 • Heta Kananen
 • Arto Kettunen
 • Viivi Kiiskinen
 • Sanna Maria Paananen
 • Jussi Pirttioja
 • Hanna Ryynänen
 • Ulla Sinkkonen
 • Jenni Sokura
 • Tuukka Teponoja
 • Pirjo Tikkinen
 • Enni Vekkeli
Habitare logo
Habitaren 2022 teema on Reimagine – Mielikuvituksen aika. Teema nostaa esiin mielikuvituksen voiman ja sen, mitä kaikkea ympäröivä maailma, asuminen ja eläminen voisivat tulevaisuudessa olla. Habitaren yhteydessä järjestetään tänä vuonna myös Kuva & Ääni -tapahtuma 9.–11.9.
lisätty 29.08.2022 (vanhentunut 12.09.2022)

Katariinan taideolohuone 2022 -tunnus


Taideolohuone Katariina – taidetta mukaan suoraan olohuoneesta

Taideolohuoneessa voi tutustua eteläkarjalaisten ja kymenlaaksolaisten taiteilijoiden töihin. Kaikki teokset ovat saman tien vietävissä kotiin korvausta vastaan ja suurin osa teoksista on myös lainattavissa kk-maksulla. Esillä on maalauksia, piirroksia, valokuvaa, korutaidetta, sekä pienempiä töitä, kuten postikortteja.

Taideolohuoneen rönsyilevä ripustus heijastelee kaakkoissuomalaisen taiteen ominaisuuksia: esillä on runsaasti esittäviä teoksia sekä korutaidetta yli kolmeltakymmeneltä kaakkoissuomalaiselta taiteilijalta.

Ainutlaatuisen Katariinan Taideolohuoneen muoto on vuosien varrella hioutunut kävijöiden toiveista ja kommenteista. Taideolohuoneeseen voi tulla kuin ystävän luokse kylään ja kaikessa rauhassa istuskella olohuoneen sohvalla tai elämää nähneessä laiskanlinnassa antaen samalla katseensa kiertää seinillä, pöydillä ja kaikkialla nurkissa runsaana polveilevassa taiteessa. Jos jokin teoksista tuntuu omalta, saa sen ostaa mukaansa saman tien tarvitsematta odottaa näyttelyn sulkeutumista. Suurin osa teoksista on myös lainattavissa taidelainaamon kautta, jolloin lainausmaksut voi hyödyntää teoksen osamaksuerinä.

Taideolohuone Katariinan toiminnan mahdollistaa Lappeenrannan kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus

Lappeenrannan ilmastotunnus
Taiken logo

Kaakon taide on visuaalisen taiteen kattojärjestö, jonka ytimen muodostavat  kaakkoissuomalaiset taiteilijaseurat – Etelä-Karjalan, Kotkan ja Kouvolan taiteilijaseurat, sekä Kaakkois Suomen taidekäsityöläiset ja Korutaideyhdistys, joihin kuuluu yhteensä n. 350 ammattitaiteilijaa.

Taideolohuone Katariina 

Katariinan tori 4, Linnoitus, Lappeenranta, ☏ 050 324 4399 
Avoinna 1.7.–31.8.2022 ma-pe 11–18, la 11–16 
Katariinan Keskiviikot -tapahtumien aikana avoinna pidempään.

lisätty 07.06.2022 (vanhentunut 01.09.2022)


VASTAAVA TUOTTAJA

Kaakon taide – visuaalisten taiteiden verkosto ry. hakee vastaavaa tuottajaa, jonka pääasiallisena tehtävänä on koordinoida järjestön toimintaa, vastata hallinnosta, rahoituksen hakemisesta, projekteista ja viestinnästä, sekä edistää taiteilijoiden asemaa ja työllistymistä.

Vastaavalta tuottajalta toivotaan itseohjautuvaa otetta työntekoon, hyviä sosiaalisia taitoja, kokemusta visuaalisen taiteen kentästä, apurahojen- ja avustusten hakemisesta ja hallinnoinnista. Kokemus järjestötoiminnasta, julkisen taiteen hankkeista ja projektituotannoista katsotaan eduksi.

Kaakon taide on vuonna 2013 toimintansa aloittanut visuaalisten taiteiden alueellinen kattojärjestö. Nimensä mukaisesti Kaakon taiteen ydintoiminta-alue on Kaakkois-Suomi, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso. Kaakon taide toimii edistääkseen taiteen näkyvyyttä ja taiteilijoiden toimeentuloa.

Kaakon taiteeseen kuuluu viisi jäsenjärjestöä (Etelä-Karjalan Taiteilijaseura, KOUTA – Kouvolan taiteilijaseura, Kotkan Taiteilijaseura, Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY, Korutaideyhdistys) ja niiden yli 300 ammattitaiteilijajäsentä. Lisätietoa järjestöstä: kaakontaide.fi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 28.8.2022 mennessä osoitteeseen riikka(at)kaakontaide.fi. Haastattelut tehtävään järjestetään viikolla 35. Työn aloitus 13.9.2022 tai sopimuksen mukaan.

Työsuhde solmitaan toistaiseksi voimassa olevana 80%:n työajalla. 100%:n työaika on mahdollinen myöhemmin.

Palkkaus 2160 € (80% työajalla)

Työn suorituspaikka on Lappeenrannassa, mutta työ vaatii satunnaista matkustamista myös muualla Kaakkois-Suomen alueella. Työssä on osittainen etätyön mahdollisuus.

Työssä noudatetaan TAKU:n suosituksia työsuhteen ehdoista ja palkkauksesta.

Lisätietoa tehtävästä antaa vastaava tuottaja Riikka Hjelt arkisin klo 10-16
p. 0451447755 tai riikka(at)kaakontaide.fi.

lisätty 16.08.2022 (vanhentunut 29.08.2022)


Katariinan Keskiviikot – PÄÄTTÄJÄISET!

keskiviikkona 24.8.2022 klo 18 Linnoituksen Katariinassa

Katariinan tori 4, Lappeenranta

Taideolohuone Katariinan ovet pysyvät avoinna 31.8. asti, mutta virallisia päättäjäisiä vietetään 24.8. klo 18 alkaen musiikin, tanssin ja runouden siivittämänä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Taideolohuoneessa pääsee tutustumaan eteläkarjalaisten ja kymenlaaksolaisten taiteilijoiden töihin. Kaikki teokset ovat saman tien vietävissä kotiin korvausta vastaan ja suurin osa teoksista on myös lainattavissa kk-maksulla.

Päättäjäisissä kuullaan runon ja kitaran yhteistä sointia, kun Ville Pohjalainen lausuu runojaan Antti Jorosen kitarasäestyksellä klo 18:00.

Klo 19:00 tehdään Tanssien taidetta, kun Katariinan räsymattolavan valtaa Oscar El Husseini yhtyeineen.

Visuaaliseen taiteeseen tanssien pääsee tutustumaan grafiikanpajan taiteilijoiden ohjauksessa, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Tapahtuman mahdollistaa Lappeenrannan kaupungin tapahtumakumppanuus, Karjalan Kulttuurirahasto ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö.

Lappeenrannan ilmastotunnus
Karjalan kulttuurirahaston logo
KKES logo
lisätty 07.06.2022 (vanhentunut 25.08.2022)


Katariinan Keskiviikot – LAINEEN KASPERI JA LIIAN ISO TRIO!

keskiviikkona 3.8.2022 klo 17 Linnoituksen Katariinassa

Katariinan tori 4, Lappeenranta

Taideolohuone Katariinan puoliväliä juhlitaan graffitien ja räpin tenholla!

Kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa pääsee kokeilemaan graffitien tekoa Santtu Tuomolan Graffitipajassa klo 17:00-19:00.

Laineen Kasperi ja liian iso trio
Laineen Kasperi ja liian iso trio

Klo 19:00 Katariinan räsymattolavalle askeltaa Laineen Kasperi ja liian iso trio!

Laineen Kasperi tunnetaan omintakaisena räppärinä, tuottajana ja äänimaailmojen alkemistina, joka on vaikuttanut alalla lähes pari vuosikymmenta. Laine tunnetaan mm. Kaucas-ryhmän, Ähky Recordsin sekä Palava Kaupunki -yhtyeen perustajana. Hän on uransa aikana tehnyt yhteistyötä lukuisten tunnettujen artistien kanssa Asasta Ismo Alankoon. Laineen Kasperin tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat mm. artistin kotikaupungin mukaan nimetty “Lappeenranta”, “Suomi-kräppiä” sekä “Hullun marssi”. 

Räppärin uusin albumi on vuonna 2020 julkaistu “Psyko Cowboy”, joka kertoo tarinoita Laineelle tärkeästä 90-luvusta – omien sanojensa mukaan Laine onkin aina unelmoinut ysärihenkisestä levystä. Tuona aikakautena teini-ikäisen Kasperin housut roikkuivat ja jenkkiräppi pauhasi, mutta Suomeen rap-skene oli vasta tekemässä tuloaan. Albumin tuotannosta vastaa Bustaavat Budit ja julkaisusta 3rd Rail Music.

Taideolohuoneessa pääsee tutustumaan eteläkarjalaisten ja kymenlaaksolaisten taiteilijoiden töihin. Kaikki teokset ovat saman tien vietävissä kotiin korvausta vastaan ja suurin osa teoksista on myös lainattavissa kk-maksulla.

Tapahtuman mahdollistavat Lappeenrannan kaupungin tapahtumakumppanuus, Karjalan Kulttuurirahasto ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö. Kiitokset myös Talasmo Oy:lle!

Lappeenrannan ilmastotunnus
Karjalan kulttuurirahaston logo
KKES logo
lisätty 07.06.2022 (vanhentunut 04.08.2022)


Katariinan Keskiviikot – AVAJAISET!

keskiviikkona 6.7.2022 klo 18 Linnoituksen Katariinassa

Katariinan tori 4, Lappeenranta

Taideolohuone Katariinan virallisia avajaisia vietetään 6.7. klo 18 alkaen ja samalla avataan Katariinan Keskiviikot -tapahtumasarja! Maksuttomissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa pääsee nauttimaan musiikista, tanssista, runoudesta ja tietenkin kuvataiteesta, joten kalenteriin kannattaa merkitä myös 3.8. ja 24.8.

Taideolohuoneessa voi tutustua eteläkarjalaisten ja kymenlaaksolaisten taiteilijoiden töihin. Kaikki teokset ovat saman tien vietävissä kotiin korvausta vastaan ja suurin osa teoksista on myös lainattavissa kk-maksulla. Esillä on maalauksia, piirroksia, valokuvaa, korutaidetta, sekä pienempiä töitä, kuten postikortteja.

What happened to Mr. Woodpecker?
What happened to Mr. Woodpecker?

Katariinan räsymattolavalla, Taideolohuoneen edustalla, avajaisten juhlaväkeä villitsee lappeenrantalainen What happened to Mr. Woodpecker? -orkesteri ja tanssiminen on suositeltavaa! Soitto alkaa klo 19.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman mahdollistavat Lappeenrannan kaupungin tapahtumakumppanuus, Karjalan Kulttuurirahasto ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö.

Lappeenrannan ilmastotunnus
Karjalan kulttuurirahaston logo
KKES logo
lisätty 07.06.2022 (vanhentunut 07.07.2022)


Katariinan Keskiviikot – PÖRRIÄISPÄIVÄ!

keskiviikkona 6.7.2022 klo 13–17 Linnoituksen Katariinassa

Katariinan tori 4, Lappeenranta

Pörriäispäivä on maksuton koko perheen yhteinen päivä, jolloin pääsee tutustumaan Katariinan Taideolohuoneeseen, osallistumaan hyönteishotellin tekemiseen ja askartelemaan perhosia ja pörriäisiä kierrätysmateriaaleista, sekä juttelemaan Metku-kissan kanssa – ja vielä muutakin!

Ohjelma:

 • Hyönteishotellin tekoa Katariinan pihalla klo 13:00–17:00 
 • Pörriäis- ja perhospaja grafiikanpajalla Katariinassa klo 13:00–17:00
 • METKUn teltalla Katariinan pihalla sarjakuvan tekoa ja muuta puuhaa klo 13:00–17:00
 • METKU-kissa pistäytyy paikalla klo 13:00–15:00 välillä
 • Kaverikoirat paikalla Katariinan pihalla klo 14:00–15:00
 • Museon Linnoituskierros klo 14:30 ja 16:30, lähtöpaikka Katariinan tori

Tapahtumaa tukevat Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun Kamalan hienoa! – Kestävät teot näkyväksi ympäristötaiteen keinoin -hanke ja Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut, sekä Karjalan Kulttuurirahasto ja Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö. Mukana yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus METKU ja Lappeenrannan museot.

Lappeenrannan ilmastotunnus
Karjalan kulttuurirahaston logo
KKES logo
Metkun logo

Katariinan Keskiviikot on tapahtumasarja maksuttomia ja kaikille avoimia tapahtumia Linnoituksen Katariinassa ja sen edustalla. Tapahtumissa pääsee nauttimaan musiikista, tanssista, runoudesta ja kuvataiteesta. Tapahtumapäivät ovat 6.7., 3.8. ja 24.8.

lisätty 07.06.2022 (vanhentunut 07.07.2022)

MHAW 2022 eli Mental Health Art Week-tapahtumaviikko 24.–28.5. Lappeenrannassa ja Imatralla

Etelä-Karjalan Mieli ry yhdessä Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ja Kaakon taiteen sekä paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa toteuttaa hyvän mielen kulttuuritapahtumaviikon, jonka tarjontaan kuuluu ilmaisia työpajoja ja muuta mukavaa kulttuuritoimintaa. Kaikkiin viikon tapahtumiin on vapaa pääsy ja niissä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.

Katso kaikki tapahtumat ja tarkemmat tiedot osoitteesta https://www.mielenterveysseurat.fi/etela-karjala/2022/04/28/mhaw2022/

lisätty 11.05.2022 (vanhentunut 29.05.2022)

Kaakon taide hakee Katariinan Taideolohuoneeseen Lappeenrannan linnoitukseen 50 %:n palkkatukeen oikeutettua henkilöä osa-aikatyöhön (80 %, 30 h/vko) ajalle 20.6.–11.9.2022 asiakaspalvelu- ja näyttelyvalvojan tehtävään.

Työtehtävinä ovat taidenäyttelyn ripustuksessa avustaminen, näyttelyn valvominen, asiakaspalvelu, sosiaalisen median sisällön tuottaminen, osallistuminen kolmen kesätapahtuman järjestelyihin ja kesänäyttelyn jälkeen osallistuminen Helsingissä järjestettävien Habitare-messujen Kaakon Taidelainaamon osaston vahvuuteen. Tehtäviin perehdytetään, apua saa kysyä ja työtä tehdään pääosin yhdessä toisen työntekijän kanssa.

Katariinan Taideolohuone on avoinna 1.7.–31.8.2022 maanantaista perjantaihin klo 11–17 ja lauantaisin klo 11–15. Katariinan Keskiviikot -tapahtumat järjestetään kolmena keskiviikkona, jolloin Taideolohuone on pidempään avoinna.
Hakijalta odotamme asiakaspalveluun soveltuvia taitoja, kuten sosiaaliset taidot, avoimuus, täsmällisyys ja kyky myydä. Lisäksi toivomme aktiivista työotetta, kiinnostusta taiteeseen ja auttavaa englannin kielen taitoa, sekä joustavuutta mahdollisiin työaikojen muutoksiin.

Osa-aikatyön (80%) palkka: 1600 €/kk.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen 6.5.2022 mennessä osoitteeseen riikka(at)kaakontaide.fi. Haastattelut tehtävään järjestetään toukokuun aikana hakemusten perusteella.

Mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa Kaakon taiteen vastaava tuottaja Riikka Hjelt maanantaista perjantaihin klo 10–15, p. 045 144 7755 tai sähköpostitse
riikka(at)kaakontaide.fi.

lisätty 08.04.2022 (vanhentunut 07.05.2022)