Skip to content

Viimeistä viedään – Opiskelijoiden jakokaappi teokset

Aikaa on kulunut ja Taidetta jakokaappeihin-projekti on saavuttanut määränpäänsä viimeiseen vaiheeseen. Tässä viimeisessä postauksessa kerromme meidän opiskelijoiden tekemistä jakokaappi teoksista. Projektiin osallistui lopulta kolme LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijaa: Mariella Korhonen, Vera Haanpää ja Ninni Kola.

Toteutimme Veran kanssa teoksemme kolmen päivän aikana ja tässä on kuvia projektin eri vaiheista.

Tarvikkeita oli monenlaisia: teloja, maalauskaukoloita, pensseleitä, ulkomaaleja ja puhdistusvälineitä.
Mariellan jakokaappi
Teos: Mariella Korhonen, kuva: Vera Haanpää
Veran kaapit
Teos: Vera Haanpää, kuva: Mariella Korhonen

Mariella:

Ideani oli toteuttaa Lappeenranta aiheinen maalaus, jonka keskiössä esiintyy lehmuspuun lehden muotoinen kuvio, jonka sisällä on Lappeenrantaan liittyviä tunnistettavia elementtejä, kuten Saimaa, vesitorni sekä tuulivoimaloita. Maalauksen sävyt ja aihe liittyvät vahvasti Suomen ilmastopääkaupunki titteliin, joka on myönnetty Lappeenrannan kaupungille. Lappeenrantaa kutsutaan myös lehmusten kaupungiksi ja siitä syntyikin ajatus lehmus lehden muodosta. Maalausta voi ajatella ikään kuin ikkunana kesäiseen Lappeenrantaan.

Teokseni on jakokaapissa, joka sijaitsee Skinnarilan logomäen varrella, lähellä LUT yliopistoa ja LAB-ammattikorkeakoulua.

Teos: Mariella Korhonen, kuva: Vera Haanpää
Teos: Mariella Korhonen, kuva: Vera Haanpää
Teos: Mariella Korhonen, kuva: Vera Haanpää

Vera:

Jakokaappi ideaehdotukseni

Keskusteluja- Mitäs sie? tuo näkyville ja esille omaa iloista murrettamme arkisten keskustelujen kautta. Ideaani kuuluu siis kaksi vierekkäistä jakokaappia, jotka keskustelevat toisillensa. ”Mitäs sie? – Ai mie vai?” 

Freesit värit luovat väripilkun yliopiston katukuvaan ja saavat toivottavasti hyvää mieltä aikaan. Mielestäni nykyään on yhä tärkeämpää kysyä toiselta että mitä kuuluu. Se on pieni kysymys, mutta sillä on iso merkitys. Välitetään toisistamme.

Teos: Vera Haanpää, kuva: Mariella Korhonen
Veera Haanpään teos jakokaapissa Skinnarilassa
Teos: Vera Haanpää, kuva: Mariella Korhonen

Ninni:

Tässä pari kuvaa projektin viimeisiltä kahdelta päivältä kun toteutin teoksen jakokaappiin.

Ensin leikkasin ja sommittelin kotona valokuvaprinttejä, jotta ulkona liimatessa olisi suht selkeä suunnitelma.

Ensimmäisenä päivänä kävin puhdistamassa sähkökaapin ja pohjamaalasin sen valkoiseksi. Myös pursotin PU-vaahtokasan kaapin päälle. Kovan tuulen takia tämä oli tosi haastavaa, vaahto meinasi lennellä ympäriinsä. Tuuli loppujenlopuksi kuitenkin toimi apurina, halusin nimittäin myös teoksen etuosaan valuvaa vaahtoa, mutta en itse saanut sitä kiinnittymään siihen. Yön aikana tuuli oli tiputtanut vaahtoköntsästä palasen, joka oli valunut etuseinää pitkin jättäen siihen täydelliset vaahtoskraidut.

Seuraavana päivänä maalasin kaapin spraymaaleilla ja kiinnitin valokuvaprintit, sekä vedin päälle lakkakerroksen.

Projektiin osallistui meidän opiskelijoiden lisäksi useampia ammattitaiteilijoita. Myös heidän teoksiaan voi nähdä Kaakon taiteen nettisivuilla. Projekti on nyt meidän osaltamme ohi ja haluamme kiittää kaikkia mukana olleita. 

– Mariella ja Vera

Published inKaakon taide blogi