Skip to content

Taiderastit

SYYSKUUSSA 2015 JÄRJESTETTIIN TAIDERASTIT KOKO KAAKOSSA

Taiderastit 2015 -logo

Kaikkien aikojen kolmannet Taiderastit avasivat taiteen ja luovan tekemisen ovet koko Kaakkois-Suomessa syyskuussa 2015. Kymenlaakson rasteille pääsi suunnistamaan lauantaina 12.9. ja Etelä-Karjalan seuraavana lauantaina 19.9. Kymenlaaksossa rastipisteet löydettiin yli 1000 kertaa ja Etelä-Karjalassa rastikäyntejä kertyi runsas 1300.

Kymenlaakson Taiderastit-kartat ja kohteet (napauta linkkiä):

Kouvolan kartta ja tiedot
Haminan, Sippolan ja Teuroisen kartat ja tiedot
Kotkan kartta ja tiedot

Painettuja Taiderastit-karttoja ja leimauskorttia löytyi jokaiselta rastipisteeltä sekä infoista: Kouvolan info oli Kouvolan taidelainaamossa (Salpausselänkatu 33, kirjaston alakerta) ja Kotkan info Galleria Uusikuvassa (Satamakatu 9).

Taiderastit-yhteistyössä oli mukana Kymenlaaksossa Kymin Suunnistajat ja Kouvolan Suunnistajat. Kiitos!

Etelä-Karjalan Taiderastit-kartat ja kohteet (napauta linkkiä):

Lappeenranta (2 sivua)
Imatra
Luumäki ja Taipalsaari

Painettuja Taiderastit-karttoja ja leimauskorttia löytyi jokaiselta rastipisteeltä sekä infoista: Lappeenrannan info oli taideolohuone Katariinassa (Katariinantori 4, Linnoitus) ja Imatran info Krimi 1A:ssa (Koulukatu 1 A).

Ahkerilla suunnistajille oli mahdollisuus voittaa arvonnassa loistavia palkintoja:

 • Tarja Heilimo: grafiikanvedos
 • Olavi Heino: Taidemaalarin Kotka –kirja
 • Intopajat: kassi kierrätysmateriaaleista
 • Tuulia Iso-Tryykäri: lahjakortti ”Lahjakorttia vastaan taiteilija toteuttaa lahjakortin haltijan kanssa sovitusta aiheesta ja sovitulla tekniikalla A4-paperille piirustuksen tai maalauksen (ei kehystystä).”
 • Heta Kananen: grafiikanvedos Heta Kanasen kukka-aiheinen grafiikanvedos
 • Kipa Kiri: Kipa Kirin kukka-aiheinen keraaminen taulu keraaminen taulu
 • Lappeenrannan museot: lippupaketteja (2kpl)
 • Merikeskus Vellamo ja Galleria Uusikuva, kirjapaketteja: 1.–2. Liisa Murtti: J.W. Mattila Suuraarelta ( 2kpl), 3.–5. Merkikeskus Wellamo ja Mustavalkoinen Kotka – 120 vuotta kuvina (3 kpl), 6.–8. Jorma Savikko: Pitkä ajo & Ulla Maija von Hertzen: Tarinoita Meripäiviltä (3kpl)
 • Kati Nulpponen: sormuspinssi-koru Kati Nulpposen kukka-aiheinen sormuspinssikoru
 • Siniin Tmi: huovutettu rinta/hiuskukka
 • Jenni Sokura: vanerikoru
 • Taito Etelä-Karjala: keraaminen norppa
 • Eija Ylinen-Outinen: intarsiatarjotin

Arvonta suoritettiin syyskuun lopussa sen jälkeen, kun Taiderastit olivat olleet avoinna myös Etelä-Karjalan puolella. Suuri kiitos kaikille arvontaan teoksiaan tai muuta lahjoittaneille!


TAIDERASTIT 2014 – ETELÄ-KARJALASSA

Taiderastit 2014 kartta-aiheinen otsikkokuva


Kaikkien aikojen toiset Taiderastit avasivat taiteen ja luovan tekemisen ovet Etelä-Karjalassa syyskuussa 2014. Rastit olivat paria poikkeusta lukuunottamatta avoinna klo 12-16. Rasteja oli kaikkiaan 45.

Painettuja karttoja oli jaossa Lappeenrannan ja Imatran infoissa. Myös kaikilta rastikohteilta löytyy karttoja sekä leimauslippuja.

Tästä löydät vuoden 2014 kartat – rastikohteiden tiedot erillisessä tiedostossa:

Joutseno, Luumäki, Taipalsaari
Imatran rastikartta Imatran rastitiedot
Lappeenrannan rastikartta  Lappeenranta rastitiedot1 Lappeenranta rastitiedot2

Kaikki rastit yhdellä silmäyksellä:

LAPPEENRANTA
Grafiikanpaja ✪ Kuvataiteilija  Marianne Balabinin työhuone ✪ Taidemaalari Raija Eklundin työhuone ✪ Kuvataiteilija Tuulia Iso-Tryykärin työhuone ✪ Lappeenrannan kuvataidekoulu ✪ TÄKY Galleria ✪ Melitina ja Nikolai Balabinin työhuone ✪ Korutaiteilija Tarja Tuupasen työhuone ✪ Arja Martikaisen ja Antonio Altarriban Keramiikkapaja ✪ Perigato – garagegalleria ✪ Korutaiteilija Kati Nulpposen työhuone ✪ Kotigalleria ja työhuone Leena Markkanen ✪ Galleria HOI SIE ✪ Lappeenrannan taidelainaamo ✪ Galleria Pihatto ✪ Korutaiteilija Ulla Aholan ja  Sirja Knaapin työhuone ✪ Ateljee Lempinen ✪ Tekstiilistudio Aino Uski ✪ Työhuone Kiikar vision ✪ Etelä-Karjalan museo ✪ Pusukioski ✪Taito-kauppa ja Galleria Laura ✪ Tuuliviiri ✪ Sisustus- ja pihasuunnittelutoimisto Uudistin ✪ Nukkemuoti Säde Kangas työhuone ✪ Osuuskunta Otsinan työhuoneet ✪ Pop up -puuhapajat Siparin koululla

IMATRA
Imatran Musiikkiopiston konsertti ✪ Kuvataiteilija Tapio Mömmön työhuone ✪ Kuvataiteilija Teemu Heikkisen työhuone ✪ Kuvataiteilija Tero Uvilan työhuone ✪ Kuvataiteilija Sanna Maria Paanasen työhuone ✪Kuvataiteilija Irina Raskin työhuone ✪ Kuvanveistäjä Jari Koskimäki työhuone ✪ Taiteilijatalo Krimi ✪ SAIMAAN AMK Siitolanmäki: grafiikka ja kuvanveisto ✪ Labra: maalaus ja koru ✪ Linnala: valokuvaus ja piirustussali ✪ Työhuone Reetta Ahonen ✪ Imatran Taideyhdistyksen ateljee ✪Masmoudin itämaiset tanssijat ✪ Virkkukoukkunen ✪ Marja Estolan ja Hannu Leskinen-Estolan työhuone ✪TEMUTA ry. ✪ Kulttuuritalo Virta ✪ Ompelimo Kirjava

JOUTSENO
Siritarleenan Pop up -galleria

LUUMÄKI
Luumäen taito- ja käsityökeskus

TAIPALSAARI
Rehulan ateljeepaja, taideseppä Antti Niemisen verstas ✪ Saimaa Hand

Taiderastit 2014 toteutti yhteistyössä Kaakon taide ja Kulttuurikutinaa-hanke. Yhteistyössä oli mukana myös Lappeenrannan yleinen kulttuuritoimi, Etelä-Karjalan maakuntaliitto, Lappeen Riento, SK Vuoksi, Mennään bussilla -tapahtuma sekä KAIKKI Taiderastikohteet.

Kuudella rastilla käynyt saattoi halutessaan osallistua arvontaan. Palkintoina oli rastikohteiden lahjoittamia omia taideteoksia ja tuotteita:

 • Kuvataiteilija Jari Koskimäki: pienoisveistos
 • Kuvataiteilija Reetta Ahonen: grafiikanvedos
 • Taidegraafikko Tarja Heilimo: grafiikanvedos
 • Korutaiteilija Kati Nulpponen: koru
 • Taideseppä Antti Nieminen: koru
 • Fabriikki: sisustustuote
 • Korutaiteiija Ulla Ahola: koru
 • Marja Estola ja Hannu Leskinen-Estola: huovutettu huivi
 • Masmoudi ry: lahjakortti itämaisen tanssin kurssille
 • Saimaa Hand: käsinvärjätty pellavahuivi ja huivikoru
 • Osuuskunta Otsina: Sydänlanka (Kirsikka merkki) ja käpysytykkeet

TAIDERASTIT VUONNA 2013

Lauantaina 21.9.2013 järjestettiin ensimmäinen Taiderastit-tapahtuma Lappeenrannassa. Rastit keräsivät yli 1000 käyntiä.

Taiderastien avajaisia vietettiin Pusupuistossa klo  11:30 alkaen. Mukana Taiderasteja avaamassa oli puhallinorkesteri Pyörre ja Anni Lappalaisen lämmittelyjumppa! Rastit  olivat avoinna klo 12-16. Taiderastien ohjelma

Taiderasteilla oli 11 kohdetta, joihin ei muulloin pääse, yli 20 taiteilijaa toivotti kävijät tervetulleiksi 21 rastikohteessa 21. syyskuuta!

Positiivisen kävijämäärän lisäksi Taiderastit keräsi myönteistä palautetta. Ihmiset olivat ilahtuneita matalan kynnyksen tapahtumasta, jossa pääsi näkemään tuoreita teoksia ja keskustelemaan taiteilijoiden kanssa. Myös tapahtuman ajoitus yhteen Mennään bussilla –tapahtuman kanssa sai kiitosta. Yleisö kuten myös taiderastikohteet toivoivat tapahtumalle jatkoa.

Kuvataiteilija Marianne Balabin ja rastikartan leimaaja kuvataiteilija Marianne Balabinin työhuoneella
Kuva: Rastikartan leimaaja kuvataiteilija Marianne Balabinin työhuoneella.

Grafiikanpajan hoitaja, taidegraafikko Tarja Heilimo arvioi varovaisesti, että pajalla kävi 80 ihmistä seuraamassa grafiikan syntyä eri tekniikoilla. Korutaiteilija Tarja Tuupanen kertoi, että hänen ateljeessaan kävi 55 ihmistä ja puhe solisi tauotta koko neljän taiderastitunnin ajan. Taiteilijat olivat kautta linjan hyvillään siitä, miten kiinnostuneita Taiderastien kävijät olivat teoksista ja työprosesseista.

Kaakon taide järjesti Taiderastit  yhteistyökumppaneinaan Lappeen Riento, Lappeenrannan yleinen kulttuuritoimi ja liikuntatoimi, Mennään bussilla -tapahtuma, Kaakkois-Suomen Sydänpiiri, Kulttuurikutinaa-hanke sekä rastikohteet.

Kokonaisen Taiderastit 2013 -ohjelmakartan löydät täältä: Taiderastien ohjelmakartta