Skip to content

TAIDERULLAKKO

Kaakon taide ja Lappeenrannan taidemuseo tarjoavat mahdollisuuden tilata taidetta suoraan paikkoihin, joista on vaikea päästä museoiden, gallerioiden tai ylipäätänsä taiteen luokse. Taiderullakko tuo taidetta kouluihin, päiväkoteihin, palvelutaloihin, kirjastoihin ja mihin tahansa julkiseen tilaan.

Taiderullakon perusidea on tuoda pieni taidenäyttely ihmisille arkeen nautittavaksi. Taiderullakko on pyörillä kulkeva, julkisista ovista mahtuva, kahdesta osasta rakentuva rullakko, joka kulkeutuu paikasta toiseen Lappeenrannan museoiden toimesta. Taiderullakon voi tilata 2–4 viikoksi ja se on maksuton.

Taiderullakko, jossa Maria Nuutisen teoksia ja kuvaan taiderullakkologo lisättynä

Taiderullakosta sanottua:
”Tällainen toiminta on koulun näkökulmasta erittäin tervetullutta.” (opettaja, lukio) ”Kätevä ja toimiva: kun ikäihmiset eivät pääse taiteen luo vaan taiteen pitää tulla heidän luo.” (ohjaaja, hyvinvointiasema) ”Asukkailta tuli positiivista palautetta. Otamme mielellään uudestaan.” (esimies, palvelukoti)

Taiderullakossa nyt nähtävät teokset ovat koru- ja kuvataiteilija Maria Nuutisen Käännekohtia -nimisestä teoskokonaisuudesta. Teoksissa käsitellään ihmistä elämän muutosvaiheissa. Teokset koostuvat valokuvista, joiden pinnalle on kiinnitetty emaloituja kuparilevyjä. Nuutinen kertoo alkusysäyksen teoksien syntyyn olleen näkymän kreikkalaisortodoksisessa kirkossa, jossa ikonin eteen oli ripustettu erilaisin kohokuvin varustettuja uhrilahjoja, joilla ihmiset ovat ilmaisseet kiitosta tai pyytäneet tukea ja siunausta elämän käännekohdissa.

Taiderullakko-näyttelyn yhteyteen voi halutessaan tilata maksullisen työpajakokonaisuuden. Eri-ikäisille sopivia työpajavaihtoehtoja on kaksi: Amulettityöpaja ja Toivomuspuu.

Tekniset tiedot: koko 88x150x200 (HUOM! vaatii kotiovea leveämmän oven)
Sijoittaminen: avoin tila, seinän viereen tai nurkkaan, ripustusta voi muuttaa tilanteen mukaan.

Tilaukset:

Lappeenrannan taidemuseo / amanuenssi Hanna Lommi,
hanna.lommi(at)lappeenranta.fi, p. 040 563 7618